Η Ιστορία Μας

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιακός Άσσου ιδρύθηκε το 1969 με πρώτο Πρόεδρο τον Ντίνο Παναγιωτόπουλο .

Προηγουμένως το σωματείο είχε ονομασία Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος “Η Αναγέννηση” και τον είχε ιδρύσει η γυναίκα του τέως Υπουργού Παναγή Παπαληγούρα .

Η ομάδα μετονομάστηκε Ολυμπιακός το 1969 και συμμετείχε στο πρώτο Κύπελλο ΕΠΣ Κορινθίας το οποίο και κατέκτησε παίζοντας στη β’ κατηγορία Κορινθίας. Επίσης συμμετείχε με επιτυχία και στο δεύτερο τελικό κυπέλλου το 1970 χάνοντας στα πέναλτι από την ομάδα του Λουτρακίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 1970 έφθασε στα ημιτελικά του Πανελλήνιου ερασιτεχνικου κύπελλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Ολυμπιακού Άσσου συμμετέχει ανελλιπώς 50 ολόκληρα χρόνια στα πρωταθλήματα ΕΠΣ Κορινθίας με συμμετοχές κυρίως στην A’ αλλά και στη Β’ κατηγορία.

Το 2002 είναι από τις πρωτοπόρες ομάδες που ίδρυσαν Παιδικά τμήματα και συμμετέχουν από τότε σε όλα τα πρωταθλήματα εφηβικά Κ14 και νεανικά Κ16 της ΕΠΣ Κορινθίας.

Επίσης από τον Ολυμπιακό Άσσου έχουν βγει αξιόλογοι αθλητές οι οποίοι έχουν παίξει ακόμα και στην Α’ Εθνική κατηγορία όπως ο Λαμπρινός , ο Μαυρονάσιος , ο Μίχος στη Β’ Εθνική καθώς επίσης ο Καλλίρης και πολλά νέα παιδιά που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εφηβικά με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο Αθηνών.

Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να παράγει υγιή αθλητισμό, πράγμα που κάνει επιτυχώς 52 χρόνια τώρα και …. συνεχίζει.

Φωτογραφίες

© 2022 Olympiakos Assou 1969. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.